FAQ - Bender

Veelgestelde vragen

Reset filter

Bestek

Dit heeft te maken met het reinigen van het bestek. Messen moeten apart gereinigd worden van vorken en lepels. Messen hebben een andere legering dan vorken en lepels, omdat een mes sterker moet zijn. Wanneer een mes langdurig in een vochtige ruimte (bijv. een vaatwasser) in contact staat met een vork en/of lepel, worden deze aangetast en kunnen er roestplekjes ontstaan.

 

Om van de roestplekjes af te komen kan er simpel weg een staalborstel worden gebruikt om de plekjes te verwijderen.

Glaswerk

Dit komt omdat het glaswerk dan niet van Spiegelau is. Het verschil met glaswerk van Spiegelau en ander glaswerk is dat Spiegelau titanium verwerkt in het glas. Hierdoor worden de eerste stoten opgevangen en kan het glas niet dof worden.

Morello Forni

Wanneer de draaiplaat niet meer draait en je deze niet meer aan kunt krijgen is de oplossingen eigenlijk heel simpel. De Morello Forni heeft een kastje met de zekering van de draaiplaat. Wanneer de draaiplaat is niet draait kan het dus heel goed zijn dat de zekering niet goed staat. Zet simpelweg de zekering weer goed en de plaat zou weer moeten draaien.

Mocht de plaat hierna nog steeds niet draaien dan rijden wij aan om met ons contact op te nemen.

Porselein

Wanneer wij een logo op een bord branden, dan staan deze borden niet los in de oven. De borden staan gestapeld in houders met drie puntjes per bord. Deze puntjes zorgen ervoor dat het bord minimaal wordt aangetast en toch stabiel blijft staan. De puntjes van de houder zorgen dus voor de zogenoemde bakpuntjes aan de onderkant van het bord.

Zafferano

Zet de lamp aan door middel van het aan/uit knopje. Vervolgens houd je de aan/uit knop ingedrukt om het licht te dimmen.

 

Filmpje over functies Zafferano (Poldina)

Mocht dit gebeuren, zorg er altijd voor dat je het lampje een keer helemaal doorlaad (bijvoorbeeld ’s nachts). Het kan goed zijn dat het lampje daarna wel naar behoren werkt.

Nee. Wanneer jouw lampje het om wat voor reden het niet meer doet, ga dan zelf niet op onderzoek uit door het lampje open te maken. Dit raden wij ten zeerste af wanneer je de garantie wil behouden. Kijk voor mogelijke oplossingen tussen één van de vragen in deze FAQ.

Nee. Dit is niet mogelijk, je zult handmatig jouw lampje(s) aan moeten zetten.

De lamp kan worden opgeladen als deze nog steeds licht geeft, het verdient ook de voorkeur om de lamp op te laden als de batterij nog ongeveer op 20/30% zit: op deze manier zijn de oplaadcycli altijd volledig. De modellen uit de Sister Light en Pencil collecties hebben besturingselektronica die een visueel signaal geeft wanneer het tijd is om het product bij te vullen. Met deze functie kun je de oplaadcycli optimaliseren en de batterijen op de best mogelijke manier sparen. De resterende collecties moeten worden opgeladen als het uitgestraalde licht zwak of onvoldoende is. Het opladen van een lamp met 0% of 100% batterij kan op den duur de cellen beschadigen, waardoor de batterij vroegtijdig moet worden vervangen.

De standaardlevensduur van de batterij is ongeveer 450 oplaadbeurten. De levensduur van de batterij kan worden verkort door bepaalde factoren zoals:

 

  • Verkeerde oplaadmodus (de lamp moet worden opgeladen als deze leeg is: ongeveer 10% – 30% resterend);
  • lange perioden van stilstaan zonder gebruikt te worden;
  • Wanneer de lamp op een onder spanning staande lader blijft staan, zelfs als de lamp is opgeladen;
  • Wanneer niet-originele accessoires worden gebruikt voor het opladen;
  • Wanneer het product wordt blootgesteld aan zeer hoge of zeer lage temperaturen.

De batterijen gaan ongeveer 9 tot ca. 36 uur gedimd mee op en zijn na 6 uur weer opgeladen.

De Poldina Micro’s hebben een brandtijd van ca. 6 uur.

De lampjes van Zafferano hebben drie verschillende licht standen, namelijk 2200K, 2700K en 3000K. Het kan dus zijn dat één lamp is ingesteld op 2200K en de andere op 2700K. Wanneer je dezelfde lichtkleur wil hebben dan kun je het volgende doen:

  1. Druk het lampje uit;
  2. Houd de aan/uit knop ingedrukt tot dat er een blauw licht gaat schijnen;
  3. Klik op de aan/uit knop voor de gewenste lichtstand;
  4. Houd de aan/uit knop ingedrukt tot dat de lamp uitgaat.

Het licht van de Zafferano lamp is nu ingesteld en de lamp zal het licht onthouden.